Massage-jaartraject

Inhoud :
Een intensief jaartraject waar je in de vertrouwde omgeving van een vaste groep en onder ervaren begeleiding je stap voor stap de kunst van het masseren eigen kan maken.
We werken toe naar het leren geven van een lichaamsmassage met olie volgens de principes van de intuïtieve massage en opgebouwd vanuit een bewuste aanwezige respectvolle aanraking.
Hierbij ga je met een ruim assortiment vloeiende strijkbewegingen en diepere bewegingen in de spieren vanuit jouw hart in een woordeloze ontmoeting jouw eigen massage creëren op maat van de ontvanger.


Een goede massage begint met een goed inzicht in en zorg voor je eigen lichaam, je gevoelsleven, je energiehuishouding…
Daarom leggen we in deze jaartraining een stevige basis in zelfzorg. Zo leer je aarden en centeren, geven zonder jezelf weg te geven, in verbinding zijn zonder je te laten leegzuigen, je hart openen, rust vinden in je hoofd, genieten …


Een fijne massage is in afstemming met de ontvanger.
Daarom leer je naast de basisanatomie van ons fysiek lichaam ook de werking van ons energetisch lichaam. We verkennen ervaringsgericht onze chakra’s (energieknooppunten) en hun werking e de psychologische betekenis van elk lichaamsdeel. Daarnaast gebruiken we het "wheel of consent " als leidraad in het oomgaan met grenzen en verlangens.


Naast het aanleren en inoefenen van massagetechnieken besteden we veel aandacht aan jouw eigen houding en persoonlijk groeiproces als masseur, het aangaan van de verbinding met de ontvanger, het creëren van de juiste sfeer, het aanwezig zijn in de aanraking, het observeren en afstemmen, het creëren van een massage op maat.
Je krijgt de kans om op jouw eigen manier, met respect voor jouw eigenheid en grenzen jouw eigen groeiproces in het aanraken en masseren aan te gaan en je wordt hierin deskundig ondersteund en begeleid.
Tijdens de laatste lesdag integreer je alles wat je geleerd hebt in een massage van iemand van buitenaf waarna je uitgebreid feed-back krijgt zodat je inzicht krijgt in jouw krachten en jouw groeimogelijkheden en verder hierin jouw weg kan gaan.


Voor wie :


Voor iedereen die zich herkent in één van de volgende situaties:

- Je wilt leren masseren met hart en ziel en je wilt daarbij meer dan enkel een aantal technieken beheersen…
- Je zoekt een massage-opleiding waar er veel aandacht is voor jouw eigen groeiproces
- Je werkt al heel je leven vanuit je hoofd en wilt eens iets anders proberen, iets met je handen doen…
- Aanraken en aangeraakt worden is nieuw of moeilijk voor jou en je wil hier op jouw eigen tempo in een veilige omgeving naar kunnen kijken...
- Je volgde al verschillende losse cursussen en je wilt nu intensiever aan de slag met massage…
- Je werkt in de zorgsector en wilt ontdekken hoe aanraking en massage jouw werk kan verdiepen…
- Je zou graag je partner, kinderen, vrienden een fijne massage kunnen geven…
- Je wilt je heroriënteren op werkvlak en uitzoeken of massage een mogelijkheid kan zijn…
- Je wilt jezelf een mooi cadeau geven : elke maand één dag helemaal voor jezelf , leren ontvangen en genieten en ontspannen in het geven.

Om aan dit traject deel te nemen is geen voorkennis vereist.


Er wordt wel een engagement gevraagd om vanuit een open houding het proces van aanraking, aangeraakt worden en geraakt worden aan te gaan.
Naast het aanwezig zijn tijdens de maandelijkse lesdagen is het noodzakelijk om tussendoor tijd (minimum paar uur per week) te voorzien om de opgedane kennis in te oefenen, literatuur door te nemen en observaties te noteren.
Voelen of dit traject voor jou is kan tijdens de gratis info-momenten die hierrond zullen georganiseerd worden.


Locatie: 

Centrum Levenspad, Gallicstraat 5, 3300 Bost (Tienen)


Prijs:

1050 €
Incl. uitgebreide syllabus, thee, koffie en versnaperingen tijdens de pauze, gebruik van massagetafels, olie en ander materiaal.
Bij financiële moeilijkheden is gespreide betaling mogelijk na overleg.


Data:
Gratis info-momenten:

Zondag 2 juli  en zondag 10 september 10-12 u

Bijwonen van een infomoment is verplicht als ik jou nog totaal niet ken,zodat we zeker zijn dat mijn aanbod afgestemd is op jouw verwachtingen


Lesdagen:
2023 : 8 oktober, 5 november, 3 december
2024 : 14 januari, 11 februari, 10 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni en 22 september

Telkens van 10 tot 18 u 


Inschrijven:

Mail naar andreeborguet@gmail.com

Bel, stuur of app naar 0484/ 67 78 70 en vermeld jouw emailadres en voor welke cursus je in wil schrijven

Na inschrijving ontvang je via mail een inschrijfbevestiging met alle verdere info en betaalinstructies