Achtergrond

Van opleiding ben ik sociaal assisente , een keuze die ik maakte vanuit een vaag verlangen om iets met mensen te kunnen doen. Na een aantal jaren als thuisbegeleidster bij ouders van een kind met autisme werkte ik op verscheidene plaatsen in de gehandicaptensector als opvoedster. Hoofdzakelijk met jongeren en volwassenen met een mentale handicap en autisme.

Vanuit aanhoudende spier-en gewrichtsklachten en het worstelen met intense afscheidservaringen  startte ik een persoonlijk groeiproces waar ik via allerlei vormen van lichaamswerk stilaan meer en meer voeling kreeg met mijn lichaam, bewuster ging leven en meer en meer kon loslaten en genieten.

Tijdens dit proces kwam ook massage op mijn pad. Mijn gevoelig lichaam reageerde goed op deze vorm van respectvolle en zachte aanraking en tot mijn verbazing had ik veel minder last van spier-en gewrichtsklachten als ik zelf masseerde. Daarenboven vond ik het heerlijk om doen.

Dus volgde ik diverse massagecursussen, wisselde uit met vrienden en schreef me tenslotte in voor de opleiding Integratieve massage bij Geert van Coillie.

De opleiding was een intense ervaring, ik was erg geraakt door wat aanraking met iemand kan doen op lichamelijk, emotioneel en zelfs spiritueel vlak. In het magische jaar 2000 behaalde ik mijn getuigschrift en ging ik meer en meer masseren.Masseren maakt me telkens weer blij ! Ik geniet ervan mensen via mijn handen uit te nodigen thuis te komen bij zichzelf en diep te rusten in hun eigen zijn.

Langzaam maar zeker nam massage een steeds grotere plek in in mijn leven. Ik startte een massagepraktijk en deelde al snel mijn ervaringen in de vorm van verwenavonden en cursussen. Wat begon als een hobby werd eerst een bijberoep en daarna een hoofdberoep.Mijn eigen moederschap bracht me tot het uitbouwen van baby-en zwangerschapsmassage.Mijn achtergrond als opvoedster en  mijn ervaring met autisme en andere handicaps maakte dat ik  ook meer en meer toelegde op het bereikbaar maken van aanraking en massage voor mensen met een beperking en mijn praktijjk rolstoelvriendelijk maakte.

In 2020 ging ik, naast mijn massagepraktijk, terug deeltijds werken in loondienst als begeleider in de dagondersteuning bij mensen met een beperking. Ik geef er voornamelijk belevingsgerichte activiteiten zodat ook daar aanraking en massage een grote plek krijgt.


Ik ben dankbaar dat ik dagelijks met mijn passie mag bezig zijn!